vanilyalı pandispanya


 
   vanilyalı pandispanya keki:
   20 cm'lik kalıp için
   5 yumurta
   170 gr şeker
   130 gr un
   50 gr nişasta
   35 ml süt veya su
   1 paket toz vanilin

   yapılışı:

  •    öncelikle fırınınızı 175 dereceye ayarlayın (ben fanlı ayarında pişiriyorum  
  •    kalıbınız çember ise yağlı kağıttan zemini hazırlayın,kelepçeli kalıp ise tabanına yağlı kağıt kesip            yerleştirin.
  •    yumurtanın aklarını ve sarılarını birbirinden ayırarak çırpacağınız kaplara alın(kapların kuru olmalarına    dikkat edin.
  •    şekerin yarısını aklara ilave edip hacmi üç katına çıkana kadar çırpın
  •    şekerin diğer yarısını sarılara ilave edip şeker eriyip yumurtanın rengi açılana kadar çırpın
  •    sarılarına süt  ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın
  •    elediğimiz un ve nişastayı  sarıların içerisine boşaltın ve yumurta aklarından da bir iki kaşık kadar          üzerine ilave edin ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpın (aklardan biraz ilave etmemizin sebebi              sarılara kuru malzemeyi ilave ettiğimizde çırpılmayacak kadar sertleşiyor olması)
  •    yumurta sarılarının olduğu karışımı akların üzerine ilave edip bu aşamadan sonra çırpıcıyı kullanmayın    spatula yardımı ile akları fazla söndürmeden katlar gibi aşağıdan yukarıya hareketlerle karıştırma          işemini tamamlayın.
  •    kalıbınızı yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirirdikten sonra karışımı kalıbınızın içine boşaltın tepsiyi bir        kaç hareketle tezgaha vurup hamurun içindeki hava boşluklarının çıkmasını sağlayın.
  •    tepsinizi fırına yerleştirip 40-50 dakika pişirin ilk yirmi dakika fırının kapağını hiç açmayın daha sonra    kürdan testi yapabilirsiniz.
  •    pişen kekinizi tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın.

       AFİYET OLSUN..
 




 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...