malzemeler:
- 4 -5 orta boy patates
- yarım demet maydanoz
- tuz,karabiber
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)
külbastı için:
- 1 adet soğan
- 3 parça külbastılık et
- yarım çay bardağı su
- 1çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz,karabiber,kekik
sos için:
- 1çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı hardal
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
yapılışı:
- patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup ezelim üzerine kıyılmış maydanoz,tuz ve k.biberi ekleyip karıştıralım bekletelim.
- düdüklü tencereye etleri,bir kaşık yağı,kekik karabiberi be yarım çay bardağı da su ekleyerek 10 dakika kadar pişirelim.
- patatesleri düz bir zemine koyup bir parmak kalınlığında yayalım kalp şeklinde kalıp ile kesip yapışmaz tavada 1 kaşık sıvıyağ dökerek arkalı,önlü kızartıp kenara alalım. Aynı tavaya halka doğranmış soğanı ekleyip 2 dakika soteleyelim ve pişirdiğimiz etleri de ilave edip yine arkalı,önlü kızartalım.
- ayrı bir kaba zeytinyağı,hardal ve sirkeyi ekleyip çırpalım .
- kalp patatesleri servis tabağına alıp üstlerine birer parça et birer kaşık sos döküp üzerine ikinci patatesleri yerleştirelim.
afiyet olsun..
not: Eti düdüklü tencere kullanmadan da pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder