patates arası külbastı



Ne zamandır aklımda bu tarif etini alıp buzdolabına attım bir sonraki gün yaparım diye erken yemek  yiyince   acıktık ve hemen işe koyuldum düdüklü tencere sağolsun patatesi beş dakikada haşlayıp diğer ayrıntılarda toplam yarım saat sürdü servis tabağına almak eh biraz acele olunca görüntü ve fotosu çok iyi olmadı ama tadı çok güzel oldu özellikle et ve patatesi bir arada yemeği sevenlere tavsiye ediyorum..  

      malzemeler:

  • 4 -5 orta boy patates
  • yarım demet maydanoz
  • tuz,karabiber
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı (kızartmak için)
     külbastı için:                                                  
  • 1 adet soğan
  • 3 parça külbastılık et
  • yarım çay bardağı su
  • 1çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz,karabiber,kekik
     sos için:
  • 1çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
yapılışı:
  • patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup ezelim üzerine kıyılmış maydanoz,tuz ve k.biberi ekleyip karıştıralım bekletelim.
  • düdüklü tencereye etleri,bir kaşık yağı,kekik karabiberi be yarım çay bardağı da su ekleyerek 10 dakika kadar pişirelim.
  • patatesleri düz bir zemine koyup bir parmak kalınlığında yayalım kalp şeklinde kalıp ile kesip yapışmaz tavada 1 kaşık sıvıyağ dökerek arkalı,önlü kızartıp kenara alalım. Aynı tavaya halka doğranmış soğanı ekleyip 2 dakika soteleyelim ve pişirdiğimiz etleri de ilave edip yine arkalı,önlü kızartalım.
  • ayrı bir kaba zeytinyağı,hardal ve sirkeyi ekleyip çırpalım .
  • kalp patatesleri servis tabağına alıp üstlerine birer parça et birer kaşık sos döküp üzerine ikinci patatesleri yerleştirelim.
afiyet olsun..


not:  Eti düdüklü tencere kullanmadan da pişirebilirsiniz.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...