karnabahar çorbası


bu şifalı sebzenin faydaları saymakla bitmez yemeğini sevmiyorsanız çorba olarak da tüketebilirsiniz lezzetli mi lezzetli bir çorba tarifi ama önce faydalarından birkaç tanesini yazmak istedim


  1. Vücudun vitamin ihtiyacının bir bölümünü karşılar A,B1,B2,C ve E vitaminleri içerir.
  2. Özellikle karaciğeri toksinlerden temizler,karaciğer için çok faydalıdır.
  3. Antikanser özelliği vardır.
  4. Beyin için oldukça faydalı,alzheimer hastalığına karşı koruma sağlar.
  5. İyi bir folik asit kaynağıdır,günlük folik asit ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar 

gerekli malzeme:
1 karnabahar
4 arpacık soğanı
2 yemek kaşığı un
25 gr tereyağı 3 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
tuz
karabiber
üzeri için:
tereyağı
pul biber

yapılışı:
karnabaharı parçalara bölüp tuzlu suda hafif haşlayın. tereyağını eritip, unu ilave edin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. karnabaharları haşladığınız suyu ve sütü yavaş yavaş ekleyerek karışıtrın. soğanları ve karnabaharın yarısını ilave edin ve 10 dk. kaynatın. daha sonra çorbayı blenderden geçirin. ayırdığınız diğer karnabaharları küçük parçalara bölüp çorbaya ekleyin. tuz ve karabiber ekleyin. 5 dakika daha kaynatın. tereyağını eritip ğul biberle çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
afiyet olsun.

2 yorum:

  1. karnı baharın yemeğine de bayılırdım şu an çorbası çok cazip geldi ya <3 hemen denemek gerek :*

    YanıtlaSil
  2. sevgili 36buçuk ayakkabı numaralı kız öncelikle ilk yorumcum olduğun için çok teşekkür ederim inşallah çorbasını da beğenirsin şimdiden afiyet olsun..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...