zencefilli tarçınlı şeker hamurlu kurabiye


 
ZENCEFİLLİ TARÇINLI KURABİYE

Selam sevgili dostlarım,sevgili ziyaretçilerim..

Taç temalı olan güzel bir kurabiye tarifiyle karşınızdayım.Durunun doğumgünün de yapmış olduğum bu cici kurabiyeleri bloğuma eklemek istedim.

Sadece görsellik değil lezzetli de olmalı, ziyan olmamalı diye düşündüm ve neyse ki öyle oldu, kalan kurabiyelerin üzerindeki şeker hamurları bir güzel çıkartıp kahvenin yanında mis gibi gitti :)

 
Bu kurabiyeleri ister şeker hamuruyla süsleyerek, ister sade olarak yiyebilirsiniz.

 
 
malzemeler:

200 gr tereyağ (oda ısısında yumuşamış)
1 yumurta  ( oda ısısnda beklemiş)
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta (mısır kullandım)
1 paket vanilya
yarım çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı zencefil
3 ila 4 su bardağı arası un elenmiş ( yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan, yumuşak bir hamurumuz olsun)

üzeri için:
  • şeker hamuru
  • ballı su veya su


  • tereyağı ve pudra şekerini mikser ile krem gibi olana kadar çırpalım
  •  yumurtayı da  karışıma ekleyelim tekrar çırpalım
  • vanilya zencefil ve tarçını d ilave edip birkaç saniye daha çırpıp nişasta ve ununu ilave edelim
  • toparlanan hamuru elimizle biraz yoğurup streç filme sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim
  • hamurumuzu unlanmış tezgahta yaklaşık 1 cm kalınlığında açıp şekilli kalıplarla kesiyoruz
  • yağlı kağıt serili tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında kızarmadan pişiriyoruz.
  • kurabiyeler tamamen soğuduktan sonra (bir kaç saat sonra) nişastalı tezgahta şeker hamurumuzu ince bir şekilde açıp, kalıplarımızla kesip, kurabiyelerin üzerine fırça yardımı ile su veya ballı su ile hafif ıslatarak hamuru yapıştırıyoruz.
not:Fırında kurabiyeler fazla tutmamak gerekiyor elinizle konrol edin hafif yumuşak iken alsanız bile dışarıda sertleşiyor ben 10-12 dakika sonra çıkarıyorum.







1 yorum:

  1. Ellerinize emeğinize sağlık.Çok cici olmuşlar... Sevgiler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...