çikolata soslu muzlu cevizli krep

 
ASLINDA PRATİK TATLI, VE EN TATLI KAÇAMAĞIM :) 




Merhabalar..

bugün sizlerle hem pratik hem lezzetli bir tatlı tarifi paylaşacağım..

En tatlı kaçamağım,neden dediğimi de biraz anlatayım;

90'li yılların sonunda etilerde çalışıyordum, o zamanlar otoriter bir baba ve herşeye karışan bir abim vardı :) iş çıkışı bir yere uğramama ve eve bir saat de olsa,eve geç gelmemize izin vermezlerdi.

O zamanlar öyleydi bilenler bilir akşamları sokaklar karanlık, ıssız ve ürkütücüydü, ama bu kadar tehlikeli değildi bence.Keşke o zamanın ahlakı değerlerini bu zamana kadar koruyabilseydik.

Öğle yemeği arasında cafeterya da sibel ve semra arkadaşımla yemeğimizi yiyorduk sibel nişanlısıyla ulus parkına gittiklerini ve orada ki cafede oturup boğazı seyrettiklerini anlattı bir gün hep birlikte gidelim dedi olur dedik hııı :)

Nasıl olucak izin almamız sıkıntı semra biraz daha rahattı o konularda, ya ben :( o sırada bayan müdüremiz yanımıza geldi hayırdır kızlar nerene ? diye sordu bizde durumu anlattık mesai bitiminden bir saat kala çıkın bemden size izin dedi :)ama sadece ben ve semraya, sibele sen nasıl olsa gitmişsin yolu tarif etmen yeterli dedi..:)

Zaten iş yerine çok yakın olan meşhur Ulus parkına gittik muhteşem manzaraya bakakaldık ayyy semra ne hoş bir yer burası değil mi? oturup birer çay söyledik önce, sonra menüyü istedim yanlış hatırlamıyorsan dondurmalı çikolata soslu krep yazıyordu, birer tane istedik ve orada şunu söyledik kesin birşeyler uydurup buraya arada gelip bundan yememiz lazım şu manzaraya gelinmez mi be ?hele şu lezzete ah esram,canım esram,canım müdürümüz seni seviyoruz diye dağıldık evlerimize.

Ve bir yıl boyunca ara sıra bu tatlı kaçamağımızı yaptık.. taki ben taşınmamız nedeniyle iş yerimden ayrılana kadar.

Yaklaşık sekiz yıldır o tarafa geçmek kısmet olmadı, cafe duruyordur sanırım ama halen o tatlıyı yapıyorlar mı? asıl önemlisi o zaman ki kadar saf mı? temiz mi? leziz mi?

Yıllar sonra evlendim ve ne hikmet se, krep li bir sürü yemek yapıyorken tatlısını yapmak aklıma kolay, kolay gelmedi :) geldi de geç geldi diyelim.


Geçen gün yemeğe bir misafirimiz vardı ve bir saat kala geleceğini öğrendim eyvah dedim dur bir oturup düşüneyim, en pratik ne yapsam, ne yapsam, masada tabak ta her zaman cevizim bulunur muz salkımı da karşım da hemen yeşil ışık yandı tepem de dınnnnnnnn :) hemen hazır çikolata sosu aldım marketten ve koyuldum işe,yarım saat de tatlımız hazır ohh missss..

Daha fazla uzatmadan yazayım şu tarifi :) bu arada itiraf ediyorum bazen tarif ekleyeceğim zaman diyorum ki çok işim var hiçbir şey paylaşmadan tarifin dışın da yani hemen yazıp çıkayım diyorum ama yapamıyorum ya :) robot gibi ne öyle? :) resim, tarif,afiyet olsun bu kadar yok yok bana göre değil iki kelam edicem olmaz diyorum bir bakmışım koca bir sayfa olmuş farkın da olmadan..

Tabi öyle dalıyorum ki daha sonra yaparım diye ertelediğim çorba salata vs. yapmayı unutmuş oluyorum zaman, zaman :)

malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
bir çimdik tuz
margarin (tavayı yağlamak için)

içi için:
muz dilimleri (1-1.5 kadar muz)
iri çekilmiş ceviz içi (1 su bardağı kadar)
hazır çikolata sosu (carte d'or marka kullandım)

yapılışı:
  • krep hamuru malzemelerini mikserle pürüzsüz hal alana kadar çırpın
  • kıvamı boza gibi olmalı akışkan
  • teflon tavayı margarin sürerek yağlayın
  • tavayı elinize alın bir kepçe ortasına döküp el çabukluğuyla sağa sola yukarı aşağı çevirerek eşit dağılmasını sağlayın ve ocağa koyun önlü arkalı pişirin
  • kreplere ceviz ve muz koyalım biraz da çikolata sosundan gezdirip rulo şeklinde saralım
  • üzerine sade çikolata sosu dökebilir veya benim gibi ceviz ve muz dilimleri ile süsleyebilirsiniz
  • yaz aylarında özellikle dondurma eşliğinde yemeyi unutmayın olurmu :)
not: hamuru tatlı ile tüketecekseniz örneğin (reçel bal ) tuz yerine şeker ilave edebilirsiniz,tuz attığınızda da tatlıyla yenilebiliyor tercih size kalmış.

afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Güzel bir sunum olmuş. Krep kuzularımın favori kahvaltısıdır....Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Selamlar, uzun zamandır yoktum.Beğendiğinize sevindim, kuzularınızın ve sizin bayramını şimdiden kutluyorum. :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...