pazı kavurması


Pazıyı çok severim bir çok rahatsızlığa şifa dağıtan bu sebze bakın nelere iyi geliyormuş..

A .C. K. ve E vitamini ile demir ,magnezyum ,kalsiyum mineralleri içerir.

Öksürüğe faydalıdır.
Hazmı kolaylaştırır.
Kansızlığı önler.
Kuvvet verir.
İştah açıcıdır.
Diyabet riski taşıyanlar tüketmelidir.
Hamilelerin yemesi bebekte omurga açıklığı riskini azaltır.
İdrar yollarında yanma şikayetlerini azaltır,idrar söktürücüdür.
Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur.

Ayrıca haşlanmış olan yaprakları basura,yanığa ve şişliğe faydalıdır pazı suyu dökülen saçların onarılmasınada faydalıdır.

bunlar sadece bir kısmı bilinen bir çok faydası var kendimizde,ailemizde ve çevremizde bu tür rahatsızlıkları olanlanlara da önerelim.

Şuan mevsimi geçti ama ben çok sevdiğim için eşim pazarda görünce almış. Genelde kavurmasını yaparım ve saplarınıda kullanırım bu yüzdende biraz haşlarım haşladığım suyunu da saçlarıma durulama suyu olarak kullanırım.


malzemeler:

1 demet pazı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy soğan
tuz

üzerine:
sarımsaklı yoğurt
pulbiberli tereyağ (isteğe bağlı)

hazırlanışı:
pazımızı üç yada dört cm. genişliğinde doğrayalım bolca yıkayıp bir süre sirkeli su içinde bekletelim tencereye 4 yada 5 su bardağı su  ilave edip kaynayınca pazıyı  5 dakika kadar haşlayalıp süzgeçe alalım soğuk sudan geçirip bekletelim soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavuralım ve süzülmüş olan pazımızı da ilave edip suyunu salıp çekene kadar kavuralım tuz ilavesini yapalım (pazı tuzu pek çekmez bu yüzden dikkat edelim dilerseniz sadece haşlama suyuna tuz atabilirsiniz ) suyu çektikten sonra bir kaç dakika kadar kavurup servis tabağına alalım.

dilerseniz yoğurt sarımsağın üzerine pulbiberli tereyağ yapabilirsiniz.

afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...