iç baklalı enginar


Her işin başı sağlık sözünü Atalarımız ne güzel de söylemiş..

Günlerdir ailecek hepimiz hastayız yüksek ateş,boğazda şişkinlik,burun tıkanıklığı,öksürük halsizlik ne oldu böyle anlamadık nasıl bir virüs?  k.b.b doktorunun yolunu tuttuk reçete antibiyotik çeşitli ağrı kesiciler öksürük şurubu burun spreyi bitkisel çaylar bol sıvı gıdalar..

İlaç içmeyi hiç sevmiyorum ama  şurupları şerbet gibi içtim Vallahi. Canıma tak etmişti öksürük nefes almakta güçlük çekiyordum burnumun tıkanıklığı aman Allahım birdaha gösterme..

Kuzum minik durumuzada bizden geçti haliyle çoçuklar da kusmalar çok oluyor hastalık döneminde poşet yetiştirene kadar hop yatak ,çarşaf batar bırak onuda zar zor yedirdiğin bir kaç kaşık çorba içirdiğin ilacıda çıkmıştır! hadi yeniden yedir yedirebilirsen üzerine de içir şurubunu tekrar bu sefer öncelik olarak yanıbaşında poşet bulundurmayı ihmal etmez anne. Baba ise çeşitli şaklabanlıklar yaparak ilacı içirmeye yardımcı olur kendisinin ateşi çoçuğun ateşinden daha yüksektir o sırada..

Neyseki çocuklar iki üç günde toparlanıyor büyüklere nazaran bizler biraz daha geç iyileşiyoruz inşallah bu son hastalığımız olur deyip herkese bol sağlık diliyorum.

Ve sağlığımız için çok faydalı olan tarifime geçiyorum..




malzemeler:

4 adet enginar
200 gr. iç bakla
2 adet kesme şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım çorba kaşığı un
1 adet  limonun suyu
1 adet kuru soğan
yarım demet dereotu
tuz

yapılışı:


  • öncelikle bir kabın içine limonun yarısını sıkıp biraz tuz ekleyip enginarları kararmamaları için bu limonlu tuzlu suda ovun ve bekletin
  • soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun üzerine un ilavesini yapıp biraz daha kavurun enginarları dizip şeker,tuz ve yarım limonun suyunu üzerlerine gezdirin enginarların üzerini örtecek kadar su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın
  • yaklaşık 15 dakika sonra baklaları ilave edin ve enginara çatal batacak yumuşaklığa gelene kadar pişirmeye devam edin bu arada su azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • pişirme işlemi bittiğinde tencerede soğumaya bırakın daha sonra servis tabağına alıp ortalarına baklaları paylaştırıp dereotu ile servis yapın.
afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Elinize sağlık, nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim sevgili Hakkı Karadeniz blogunuzu ziyaret ettikten sonra yorumunuz için ayrıca çok sevindim tarifler ve fotoğraflarınıza bayıldım. Eminim sizden öğreneceğim çok şey olacak sevgiler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...