patates kapama (oturtma)



Merhaba..

En sevdiğim yemeklerden biridir patates kapama.Deneyen herkese şimdiden afiyetler olsun..

malzemeler:

300 gr dana kıyma

1 kg patates

1 kuru soğan

3 çerliston biber (2'si içine)

2 domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

maydanoz

2 yemek kaşığı sıvıyağ

karabiber

tuz 

su

üzerine:

domates 

biber

yapılışı: 

Soğanı yemeklik doğrayın ezilmiş sarımsakla beraber tencereye alıp, sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı ekleyin suyunu çekince ince doğranmış biberi de ekleyip biraz daha kavuruktan sonra kabuğu soyulmuş küp doğranmış domatesi ve salçaları ekleyip bir iki karıştırın.tuz ve k.biberi ekleyip 1 su bardağı sıcak suyu ilave ederek suyu çekene kadar pişirin ve ocağın altını kapatıp ince kıyılmış maydanozu ekleyin.
Patatesleri 1 parmak kalınlığında enlemesine doğrayıp kızgın yağda önlü arkalı hafif kızartın,havlu kağıta fazla yağını çektirip fırına dayanıklı bir kaba bir sıra patates bir sıra kıymalı iç olacak şekilde dizin.Üzerine 1 domates dilimleyip 1 çerliston biberi dörde bölüp yerleştirin ve 1 su bardağı sıcak suyu kabın kenarından döküp, folya kağıt ile kapatıp 200 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.





2 yorum:

  1. Harika bir yemek .Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğinize çok sevindim,çok teşekkür ederim.Bendende kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...