vanilyalı pandispanya keki:
20 cm'lik kalıp için
5 yumurta
170 gr şeker
130 gr un
50 gr nişasta
35 ml süt veya su
1 paket toz vanilin
yapılışı:
- öncelikle fırınınızı 175 dereceye ayarlayın (ben fanlı ayarında pişiriyorum
- kalıbınız çember ise yağlı kağıttan zemini hazırlayın,kelepçeli kalıp ise tabanına yağlı kağıt kesip yerleştirin.
- yumurtanın aklarını ve sarılarını birbirinden ayırarak çırpacağınız kaplara alın(kapların kuru olmalarına dikkat edin.
- şekerin yarısını aklara ilave edip hacmi üç katına çıkana kadar çırpın
- şekerin diğer yarısını sarılara ilave edip şeker eriyip yumurtanın rengi açılana kadar çırpın
- sarılarına süt ve vanilyayı ekleyip biraz daha çırpın
- elediğimiz un ve nişastayı sarıların içerisine boşaltın ve yumurta aklarından da bir iki kaşık kadar üzerine ilave edin ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpın (aklardan biraz ilave etmemizin sebebi sarılara kuru malzemeyi ilave ettiğimizde çırpılmayacak kadar sertleşiyor olması)
- yumurta sarılarının olduğu karışımı akların üzerine ilave edip bu aşamadan sonra çırpıcıyı kullanmayın spatula yardımı ile akları fazla söndürmeden katlar gibi aşağıdan yukarıya hareketlerle karıştırma işemini tamamlayın.
- kalıbınızı yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirirdikten sonra karışımı kalıbınızın içine boşaltın tepsiyi bir kaç hareketle tezgaha vurup hamurun içindeki hava boşluklarının çıkmasını sağlayın.
- tepsinizi fırına yerleştirip 40-50 dakika pişirin ilk yirmi dakika fırının kapağını hiç açmayın daha sonra kürdan testi yapabilirsiniz.
- pişen kekinizi tel ızgara üzerine ters çevirip soğumaya bırakın.
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder